Recept: Slanke tuna melt tosti

tosti tonijn 5Een klassieke Amerikaanse tosti is de tuna melt. Deze tosti is belegd met een tonijnmengsel en gesmolten kaas. An sich is tonijn erg gezond, maar door de hoeveelheid kaas en mayonaise waarmee de tosti bereid wordt, is een klassieke tuna melt minder gezond. Gelukkig heb ik hier hét recept voor een slanke tuna melt tosti.

Ingrediënten voor 1 persoon
-2 boterhammen
-120 gram tonijnstukken in water
-3 theelepels magere yoghurtmayonaise
-Slankie smeerkaas naturel/lichtpittig
-10 zilveruitjes
-1 rode ui

Hoe maak ik een slanke tuna melt tosti?

Als eerste besmeer je de 2 boterhammen aan beide kanten met een dikke laag slankie smeerkaas naar smaak. Zelf vind ik het lekker om lekker veel smeerkaas toe te voegen, voor extra veel smaak.

Vervolgens maak je het tonijnmengel. Lek de tonijn uit en meng de tonijn met 3 theelepels magere yoghurtmayonaise. Snijdt de zilveruitjes en het rode ui in hele kleine stukjes, en meng deze in het tonijnmengsel.

Daarna beleg je de boterhammen met het tonijnmengel, en stop je de tosti in het tosti-ijzer. Wacht tot de smeerkaas helemaal zacht is, en klaar is je lekkere slanke tuna melt tosti! Enjoy!

tosti tonijn 3Wat vindt jij van de tuna melt tosti? Ga je het recept proberen of heb je het al wel eens geprobeerd? Laat het ons weten!

Leave a comment