Tosti met gesmolten marshmallows

20141214_092136 (1)Op Facebook plaatsten wij een paar weken geleden een oproep waarin wij onze lezers vroegen naar hun vreemdste tosticombinaties. Lezeres Melanie reageerde hierop, en zij benoemde een tosti met gesmolten marshmallows. Dit recept moesten wij proberen, want dit leek ons heel lekker! Lees daarom gauw verder voor de tips & tricks van dit gerecht.

Vooraf
Als je de tosti in het tosti-ijzer doet, blijf er dan bij staan en houdt de tosti in de gaten. Als de tosti er maar iets te lang in zit, branden de spekjes of marshmallows aan en kun je het recept opnieuw maken.

Ook raden wij aan om dit recept te eten met mes en vork, omdat de gesmolten marshmallows lekker zoet zijn, en dus plakkerig zijn.

Voor dit recept hebben wij marshmallows gebruikt van de Hema, deze zijn perfect voor dit recept en heel lekker zoet. Je kunt natuurlijk ook gewoon spekjes halen van een ander merk.

Er bestaat ook marshmallow  fluff, dit is een spread gemaakt van marshmallows. Heb je geen marshmallows in huis, maar wel marshmallow fluff? Dan kun je natuurlijk altijd dit recept proberen met de marshmallowspread.

Ingrediënten voor 1 persoon
-2 boterhammen
-10 marshmallows/spekjes (ongeveer)
-Chocolade (optioneel, als dipsaus)

Hoe maak ik een marshmallowtosti?
Rooster de boterhammen 2 minuten in de oven of in het tostiapparaat. Als je ervoor kiest om ze te roosteren in het tostiapparaat, dan hoef je slechts het ijzer aan te zetten en de boterhammen erop te leggen. Je hoeft de klep niet dicht te doen, want dan wordt het brood platgedrukt. De boterhammen worden vooraf geroosterd omdat de marshmallows sneller smelten dan het brood knapperig geroosterd is.20141214_092259 (1)

Vervolgens beleg je 1 boterham met marshmallows, en leg je de andere boterham erop. Je kunt nu de tosti in het tosti-ijzer doen. Houdt de tosti scherp in de gaten, want even snel op je smarthpone kijken kan al funest zijn.

20141214_093422

Deze tosti is an sich al lekker genoeg, maar als je toch een lekkere touch wilt, dan kun je chocolade smelten en gebruiken als dipsaus.

20141214_093540Als de marshmallows gesmolten zijn, is je tosti klaar. Eet smakelijk!

Lijkt jou deze tosti lekker? Heb je deze tosti al eens gemaakt of ga je deze zoete tosti maken naar aanleiding van deze blogpost? Deel jouw ervaringen in de comments, want jouw input kan ertoe leiden dat er nog veel meer lekkere tosticombinaties ontstaan!

Ingrediënten voor 1 persoon

Via

Leave a comment